Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje"Ragout"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ragout

pierś z kurczaka 550 g
makaron z szpinakiem ilość dowolna
wiórki kokosowe zmielone ok. 30-40 g
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz

marynata

wino czerwone wytrawne 150 ml
przecier pomidorowy 75 ml
ocet balsamiczny 75 ml
estragon 1,5 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyzeczki
tymianek 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje"Ragout"

Kroki postępowania

1
Marynata.
Do miski wlewamy wino, ocet dodajemy przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy. Do marynaty wkładamy dość grubo pokrojone kawałki piersi. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 1 - Moje"Ragout" foto
2
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut . Odcedzamy, zostawiając troche wody .
Makaron przekładamy na sitko . Piersi osączamy z marynaty i lekko grillujemy.
Krok 2 - Moje"Ragout" foto
3
Pozostałą marynatę przekładamy do saganka i podgrzewamy, dodajemy zmielony kokos, cukier, sól i pieprz. Płyn możemy rozrzedzić dolewając wodę z mararonu.
Następnie wkładamy kawałki mięsa i makaron, wszystko podgrzewamy i przekładamy na półmiski.
Smacznego.
Krok 3 - Moje"Ragout" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 18.09.2016 18:35
musi być smaczne :)
basiazet 18.09.2016 18:33
Mniaaam smaczne
ilka01 18.09.2016 18:04
pyszności .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak