Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe klopsiki Eli w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dkg
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
woda 3 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cukier do smaku
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe klopsiki Eli w zalewie

Bułkę namoczyć w wodzie.Pokrojone na grube plastry pieczarki i jedną pokrojoną cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa.Dodać odciśniętą z wody bułkę,posiekaną drugą cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,majeranek,przyprawę do mielonego i jajko.Dokładnie wyrobić(jeśli jest za rzadkie,dodać bułki tartej),formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.Wodę,ocet,pokrojoną cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,sól i cukier zagotować.Kotleciki zalać letnią zalewą.Smacznego!

Zamiast klopsików,można zrobić kulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 20.06.2012 22:52
super
bietka 07.01.2012 09:20
fajne
Smakosz6 20.05.2011 13:09
mmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak