Pieczarkowe klopsiki Eli w zalewie

Pieczarkowe klopsiki Eli w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    60 dkg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

  • woda

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • cukier

    do smaku
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    6 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie.Pokrojone na grube plastry pieczarki i jedną pokrojoną cebulę przesmażyć na odrobinie oleju,przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa.Dodać odciśniętą z wody bułkę,posiekaną drugą cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,majeranek,przyprawę do mielonego i jajko.Dokładnie wyrobić(jeśli jest za rzadkie,dodać bułki tartej),formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.Wodę,ocet,pokrojoną cebulę,liście laurowe,ziele angielskie,sól i cukier zagotować.Kotleciki zalać letnią zalewą.Smacznego!

Zamiast klopsików,można zrobić kulki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

20.06.2012 22:52
super

bietka

07.01.2012 09:20
fajne

Smakosz6

20.05.2011 13:09
mmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat