Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia pieczone w sosie barbecue

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
sos barbecue 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia pieczone w sosie barbecue

Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski.

Następnie zalewamy sosem, dokładnie mieszamy, tak by mięso całe było pokryte barbecue.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C.

Później 10 min bez przykrycia w tej samej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 19.09.2016 10:09
Jak z restauracji :) Pięknie się prezentują :)
Wafelek2601 18.09.2016 19:04
Z chęcią zjem takie podudzie
Renataj 18.09.2016 16:48
Już czuję ten aromat i smak:)
Renata9 18.09.2016 15:52
Smaczne jedzonko
Edith85 18.09.2016 15:50
Wyglądają super
AniaHania 18.09.2016 15:15
wow ależ kusząco wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak