placki ryżowe z keczupem

placki ryżowe z keczupem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • cebula biała

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • kucharek na wiosnę

    1 łyżka
  • bułka tarta pikantna

    100 g.
  • olej do smażenia

    150 ml.
  • ketchup

    1 op.
  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz ugotować na sypko, jak wystygnie dodać do niego pokrojoną cebulę, jajko, ser żółty, przyprawy i dobrze wymieszać Łyżką formować kulki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju. Polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

13.10.2013 09:12
pyszne i delikatne

Beata73

05.06.2013 17:35
smaczniutkie!!!!

kuklik

28.11.2010 14:04
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat