Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
kiełbasa śląska 2 pętka
śmietana 30% 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej grubości plasterki, następnie przełożyć je do zwykłej blaszki od ciasta i dołożyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki delikatnie posypać sola oraz pieprzem, dolać śmietankę i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 220st i wstawić blaszkę, piec około 30-35 minut, czas pieczenia zależy od grubości plasterków ziemniaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 19.09.2016 14:19
Super połączenie :)
Grazyna0211 18.09.2016 13:16
smaczne danie
pestka 18.09.2016 09:26
lubię taki obiad
Alex_M 17.09.2016 18:32
ale bym teraz zjadła! czasem takie ziemniaki lepsze są niż jakieś światowe frykasy :D
Anna133 17.09.2016 15:11
uwielbiam takie pyszności
Mama niejadka 17.09.2016 14:21
Super obiad
kd045 17.09.2016 13:58
smakowitości ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak