Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w zalewie pomidorowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 1 kg
cebula biała 1 duża
papryka czerwona 1 sztuka

Zalewa

olej 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczki
ocet jabłkowy 1 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
sól 2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w zalewie pomidorowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć, odkroić końcówki i pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki.
Podgotować 10 minut.
Krok 1 - Fasolka w zalewie pomidorowej foto
2
Przygotować zalewę. Do garnka włożyć wszystkie składniki, wymieszać i zagotować.
Krok 2 - Fasolka w zalewie pomidorowej foto
3
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Tak samo pokroić paprykę i dodać do zalewy i gotować 5 minut.
Krok 3 - Fasolka w zalewie pomidorowej foto
4
Dodać podgotowaną fasolkę. Wymieszać i przełożyć do słoików. Pasteryzować 30 minut.
Krok 4 - Fasolka w zalewie pomidorowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 17.09.2016 18:05
przepyszna fasolka
RenataZ-et 17.09.2016 09:26
fajny pomysł na fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak