filet drobiowy

filet drobiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • pieczarki

    303 dkg
  • ser żółty

    20 dkg
  • cebula biała

    1 szt
  • majonez

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pierś z kurczaka dzielimy na 6 kawałków, rozbijamy tłuczkiem jak na schaby, doprawiamy przyprawą kucharek, solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Następnie do cebulki dodajemy pokrojone w drobną kostkę surowe pieczarki i smażymy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy tak długo żeby odparowała woda. Na brytfannie posmarowanej tłuszczem układamy filety z kurczaka. Na filetach układamy podsmażone pieczarki z cebulką. Na pieczarki kładziemy1-2 łyżeczki majonezu(w zależności od wielkości fileta). Całość posypujemy dużą ilością starego żółtego sera. Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.15 minut. Najlepiej wyglądają i smakują z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam nie tylko na obiad ale również świetnie się spisują na wieczornym przyjęciu. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

forgielka

31.01.2012 09:33
pychota

Angelika10

20.05.2011 22:38
Już je wcześniej robiłam i naprawde są smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat