Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 duża główka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • białe,grube nici kuchenne-do obwiązania rolady

  • boczek

    1.5 chudy
  • papryka ostra mielona

    1 płaska łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek rozkroić tak,żeby powstał płaski płat(ja boczek przekroiłam na połowę i każdą część rozkroiłam na cienki płat i zrobiłam 2 mniejsze rolady),czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek posolić,rozsmarować na nim czosnek,oprószyć równomiernie ostrą papryką i posypać słodką papryką.Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nićmi.Posypać solą i ostrą papryką i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.Podlać wodą i dusić 60-80 minut w zależności od grubości rolady.Ostudzić i włożyć do lodówki,żeby stężała.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

16.09.2011 23:49
oj pewnie dobre...

Smakosz6

28.01.2011 13:23
ale fotki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat