Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 1 kilogram
świeży koper 3 łodygi
korzeń chrzanu 3 sztuki
liście wiśni 5 sztuk
czosnek 1 główka
woda 1 lirt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogórki myjemy , chrzan, koper i liście wiśni płuczemy w wodzie.
Do słoików wkładamy całe ogórki, po kawałku korzenia chrzanu, obranym ząbku czosnku, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz liście wiśni i baldachimy kopru. Wszystko zalewamy zalewą zrobiona z 1 litra wody i jednej dużej łyżki soli. Zakręcamy słoiki i odstawiamy na półkę do zakiszenia (przynajmniej 2,3 tygodnie)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.12.2016 23:22
też zrobiłam ,moje ulubione
Patrycja33 12.10.2016 00:06
uwielbiam, sa niesamowite w smaku !
bertpvd 15.09.2016 19:50
uwielbiam ogórki w takim wydaniu
adelajda 15.09.2016 16:27
Też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak