Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z płuckami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 3 szklanki
sól do smaku 1 łyżeczka
gorąca woda
olej 1 łyżka

farsz

płucka wieprzowe 1 kg
cebula biała 2 sztuki
majeranek 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z płuckami

FARSZ :

Płucka dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą ,przełożyć do garnka dodać listek i ziele , gotować do miękkości .

Cebulę pokroić w piórka podsmażyć ,zmielić z zimnymi płuckami.
Doprawić solą pieprzem i majerankiem.

CIASTO :

z podanych składników zagnieść ciasto ,wody dodać tyle aby ciasto było elastyczne i miękkie .

Przykryć ściereczką .

Odrywać po kawałku ciasta, rozwałkować ,wycinać szklanką krążki ,na które nakładać po porcji farszu, zlepiać ,wrzucać do wrzątku, gotować aż wypłyną.

Podawać na ciepło.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 15.09.2016 18:17
Ja też bardzo lubię, ale dawno już nie jadłam!
Anna169Hosz 15.09.2016 09:14
Bardzo lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak