Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pałki z kurczaka z czerwonym pesto

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt
pesto 2 łyżki
rozmaryn świeży 1 gałązka
papryczka chili
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ząbek czosnku
olej 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Do potrawy użyłam czerwonego pesto-ma ono inny smak niż zielone, dlatego polecam użyć właśnie czerwonego

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pałki z kurczaka z czerwonym pesto

Rozmaryn posiekać. Kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Olej, pesto i przyprawy dokładnie wymieszać i zamarynować nimi kurczaka. Odstawić na ok. 30 min. Kurczaka obsmażyć na patelni na złoto, a wstawić go do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 15 min. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak