Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z kalarepki i rzodkiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt.
cebula biała 1 szt.
ziemniaki 5 szt
masło 1 łyżka
rzodkiewka 1 pęczek
śmietana kremówka 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z kalarepki i rzodkiewki

Wykonanie:
Cebulę pokroić i przysmażyć na maśle. Kalarepkę z ziemniakami obrać i pokroić. Przełożyć do garnka razem z cebulą, wlać bulion i gotować około 25 minut. Następnie wrzucić posiekane rzodkiewki, zmiksować, doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. ze słomką ptysiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 16.09.2016 20:39
Fajna zupka
pestka 15.09.2016 08:42
bardzo smaczna
Krzysztof15 15.09.2016 07:57
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak