Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik jaglany z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2/3 szklanki
boczniaki 200 g
masło 2 łyżki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
udka z kurczaka 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jaglany z grzybami

Udka myjemy, oprószamy z solą, pieprzem i zapiekamy 40 min w 180°C. Studzimy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.

Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy do miękkości.

Boczniaki czyścimy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle.

Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w kostkę, por w piórka, dodajemy liść, ziele angielskie, gotujemy do miękkości.

Do warzyw dodajemy rozdrobnione mięso, boczniaki i kaszę. Gotujemy jeszcze kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 15.09.2016 06:10
Wygląda przepysznie :)
Iwusia 14.09.2016 23:49
ojj mój tata byłby zachwycony
norweska20 14.09.2016 23:21
chętnie bym zjadła
Beatris 14.09.2016 22:11
Bardzo apetyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak