Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybne klopsiki z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 250 g
cukinia 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
płatki owsiane 0,5 szkl
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rybne klopsiki z cukinią

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja myjemy, osuszamy. Kroimy w małe kawałki i posypujemy przyprawą do ryb. Odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Krok 1 - rybne klopsiki z cukinią foto
2
Filety mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cukinię myjemy, trzemy na tarce. Dodajemy roztrzepane jajko, połowę części bułki tartej oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 2 - rybne klopsiki z cukinią foto
3
Z powstałej masy formujemy klopsiki. Obtaczamy je w bułce tartej lub płatkach owsianych. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - rybne klopsiki z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 15.09.2016 10:30
Smaczne klopsiki :)
Edith85 15.09.2016 07:35
Fajne klopsiki
trufelek 15.09.2016 06:11
Pysznie... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak