Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab maczany w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
kwaśna śmietana 330 gram
jaja 4 szt.
mąka pszenna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ser żółty 15 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab maczany w śmietanie

Schab cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Ser ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Mieszamy z tartą bułką. Mięso maczamy w śmietanie, następnie panierujemy w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 14.09.2016 13:08
Musi być bardzo soczysty...
mirosława4 14.09.2016 12:39
zapowiada się smacznie
Futka 14.09.2016 12:01
Przepyszny schabik :) Mniam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak