Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowa tarta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce jagodowe 300 gram
mąka pszenna 200 gram
cukier 100 gram
cynamon 1 łyżeczka
serek waniliowy 130 gram
masło 50 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
białko 3 szt
cukier 2 łyżki

Porada

Owoce, które użyjemy, mogą to być jagody, porzeczki, maliny, poziomki, jeżyny.

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowa tarta

Mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia wymieszać na gładką masę z serkiem waniliowym i masłem. Formę posmarować masłem, posypać kaszką manną, następnie wylepić ciastem.
Wymieszać owoce i ułożyć je na ciasto.
Piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po 10 minutach pieczenia nałożyć na ciasto ubite białka z cukrem.
Kiedy białka zaczynają się mocno rumienić, ustawiamy piekarnik na podpiekanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 14.09.2016 09:04
pysznosci :-)
Motorek 13.09.2016 20:54
ekstra tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak