Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z kaszanką
Kroki postępowania
Odcieknięte oliwki kroimy na osiem części i mieszamy z mięsem.
Zapiekankę pieczemy ok. 60 mniut w 180 C.
Smacznego.
mąka pszenna | 190 g |
młody jęczmień sproszkowany | 2 -3 g |
żółtko jajek | 1 |
drożdże | 15 g |
mleko 2% | ok.65 ml |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1/2 płaskiej łyżeczki |
olej rzepakowy | ok.20-23 ml |
sól | 1/4 płaskiej łyżeczki |
cukier | szczypta |
łopatka wieprzowa | zmielona 550 g |
sól | 1/2 płaskiej łyżeczki |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | ok.1/4 łyżeczki |
Tymianek suszony Prymat | 1 łyżeczka (płaska) |
Majeranek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Czosnek staropolski Prymat | 1 płaska łyżeczka |
kasza manna | 1 łyżeczka pełna |
białko | jaja 1 łyżeczka |
oliwki czarne | 65 g |
kaszanka | ok.180 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: