Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Eli z białej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
sól do smaku
majonez tradycyjny według uznania
śmietana kwaśna według uznania
czosnek według uznania
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Eli z białej kapusty

Wymieszać majonez,śmietanę i czosnek.

Kapustę drobno poszatkować,jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,paprykę pokroić w kosteczkę,pora w ćwierć krążki,doprawić solą,pieprzem i wszystko razem wymieszać.Polać sosem majonezowo-śmietanowo-czosnkowym i jeszcze raz wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 02.07.2011 22:38
pyszna suróweczka
oliwkowa
oliwkowa 14.10.2010 21:39
uwielbiam surówkę
Dorota71 27.09.2010 12:30
super
christopher1 25.08.2010 22:27
Ymmm Brzmi całkiem smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak