Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni
Zalewamy podsmażone warzywa bulionem, gotujemy do miękkości. Dodajemy przyprawy.
Miksujemy blenderem na gładki krem, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowe.
dynia | 500 g |
ziemniaki | 2 szt. |
marchew | 1 szt. |
pietruszka | 1 szt. |
cebula | 1 szt. |
czosnek | 2 ząbki |
bulion warzywny | 2 litry |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
sól | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: