Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna z warzywami w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filetów lub kostki z ryby 600 g
ziemniaki 600 g
czerwona papryka duża 1 szt
żółta papryka duża 1 szt
pieczarek 250 g
por 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
startego żółtego sera 80 g
olej

Sos koperkowy

śmietanki kremówki 250 ml
mleko 50 ml
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
posiekanego koperku 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
szczypta ostrej papryki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna z warzywami w sosie koperkowym

Wszystkie składniki sosu połączyć, doprawić do smaku przyprawami.

Ziemniaki obrać,pokroić w plastry i wrzucić do wrzątku,gotować 4
minuty,odsączyć. Filety posypać przyprawą do ryb.
Papryki,pieczarki,pora oczyścić. Papryki pokroić w większą
kostkę,pieczarki w plasterki,por w krążki. Wszystkie warzywa lekko
poddusić na oleju.Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem np.masłem
i rozłożyć ziemniaki.Na ziemniakach układamy filety i warzywa.
Zalewać sosem koperkowym.
Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,zapiekać 35
minut. 10 minut przed końcem pieczenia,wierz zapiekani posypać żółtym
serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.02.2017 13:17
zapowiada się pyszne jedzenie
Pani Domu 22.12.2016 10:48
wygląda bardzo pysznie
ania2610 13.09.2016 16:33
uwielbiam takie smakowitości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak