Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie miodowej z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

żeberka wieprzowe 1 kg

Marynata

olej 50 ml
sos sojowy 3 łyżki
miód 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
chili Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt przeciśnięte przez praskę
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie miodowej z curry

Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.

Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy.

Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek aby mięso się spiekło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.09.2016 10:37
apetyczne żeberka :-)
Wafelek2601 11.09.2016 10:02
Uwielbiam takie mięsko
Franciszek 11.09.2016 00:28
dobry obiad
IKrakowianka 10.09.2016 20:22
fajne są takie żeberka
2milutka 10.09.2016 19:05
kawał dobrego mięcha
misia123410 10.09.2016 17:16
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak