Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka z bananem i jeżynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 250 ml
jeżyny 1 szklanka
banan 1
płatki owsiane 1 szklanka
cynamon
miód płynny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z bananem i jeżynami

Na gotujące się mleko kokosowe wsyp płatki owsiane. Gotuj je przez około 10 minut, aż będą miękkie.

Jeżyny przebierz, umyj, przełóż do salaterki.
Zalej łyżką miodu i dokładnie rozgnieć za pomocą widelca.

Ugotowane płatki przełóż do miseczek.
Banana pokrój na małe plasterki i wyłóż na owsiankę.
Na wierzchu posyp cynamonem i wyłóż rozgniecione jeżyny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 10.09.2016 17:17
same pyszności
Róża1 10.09.2016 16:58
bardzo smaczne pierwsze śniadanko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak