Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z roszponką i kurczakiem
Kroki postępowania
Czas gotowania to ok 30-40 minut, w zależności od wielkości mięsa.
Ostudzoną pierś pokroić wg uznania, koperek i pietruszkę drobno posiekać - dodać do sałatki.
roszponka | 4 garście |
pomidory koktajlowe (czerwone) | 10 szt |
suszone pomidory | 10 szt |
mozarella | 2 kulki |
pestki słonecznika | 1 garść |
siemię lniane | 2 łyżki |
pierś z kurczaka | 1 szt |
ziele angielskie | |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
bazylia | |
koperek | |
natka pietruszki |
oliwa | 4 łyżki |
musztarda | 2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
cukier | 1 szczypta |
bazylia | 1 szczypta |
oregano | 1 szczypta |
Natka pietruszki suszona Prymat | 1/2 łyżeczki |
sok z cytryny | 1/2 łyżeczki |
czosnek | 1 ząbek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: