Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z salami i świeżego ogórka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

salami 25 dag
ogórek 1/2 szt.
oliwki czarne Smak 12 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
majonez tradycyjny 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z salami i świeżego ogórka

Salami i ogórek (obrany) kroimy w plasterki. Oliwki odsączamy. Robimy sos majonezowo-czosnkowy. Łyżkę majonezu mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Na wykałaczki nadziewamy plasterek salami, plasterek ogórka, plasterek salami. Na wierzch nakładamy odrobinę sosu lekko przyciskamy oliwką. Ozdabiamy kawałkami natki pietruszki, przyklejając ją do masy majonezowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.09.2016 11:05
ładnie wyglądają
Czyki 09.09.2016 09:03
Bardzo apetyczne:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak