Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 żółtek
6 łyżek cukru
po 5 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej
4 białka
cukier puder
90 dag masy makowej
lukier
surowy mak

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem. Dosyp obie mąki i wymieszaj. Delikatnie połącz z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut. Przełóż na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, usuń pergamin i zwiń ciasto. Wystudź. Biszkopt rozwiń, posmaruj masę makową. Ponownie zwiń. Udekoruj lukrem i posyp makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 28.02.2011 10:49
pycha
gusia1000 20.10.2010 17:44
Ja też uwielbiam to ciasto.
christopher1 27.08.2010 22:11
Uwielbiam.
Margo1 26.08.2010 09:24
nie przepadam ,ale mąż lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak