Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kabanosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 1,5 szklanki
kefir 1,5 szklanki
jaja 2 szt.
cebula biała 1/2 szt.
Soda oczyszczona Prymat szczypta
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 10 dag
papryczka chili 1 szt.
ser żółty 10 dag
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki 1 szt.

sos

śmietana 2 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kabanosem

Do miski wlewamy kefir. Dodajemy jajka i za pomocą widelca mieszamy je z kefirem. Dodajemy sodę i stopniowo cały czas mieszając dodajemy mąkę. Kabanosy kroimy w plasterki, papryczkę w drobną kostkę a ser ucieramy na tarce na grubych oczkach. Tak przygotowane składniki dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzany olej formując racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy i polewamy nim jeszcze ciepłe placuszki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.09.2016 13:32
super pomysł
AZgotuj 08.09.2016 09:51
smaczne placuszki :)
2milutka 08.09.2016 09:24
fajne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak