Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w pieczarkowych czapeczkach.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt.
jajko 2 szt.
feta
sól do smaku
salami 2-3 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w pieczarkowych czapeczkach.

Rozgrzewamy piekarnik, gdzieś tak do 210.
Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy tak, żeby z kapelusików powstały nam jak najgłębsze miseczki. Nóżki siekamy w drobną kosteczkę.
2 jajka roztrzepujemy razem, mieszamy z posiekanymi nóżkami grzybów. Być może będzie ich za dużo – nie musimy wszystkich wrzucać.
Sól, pieprz.
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia, na nim układamy pieczarkowe miseczki. Łyżką wlewamy jajka do kapelusików. Kładziemy na nich po kawałku fety, i ozdabiamy 2 paseczkami salami.
Do piekarnika na jakieś 10 min, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 14.09.2011 20:05
super:)
agata1722
agata1722 31.05.2011 18:28
jeszcze nie robiłam
Sarenka 27.03.2011 08:43
Pomyslowe :)
kochanyptysiu 01.02.2011 17:34
wyglada fantastycznie
agata1722
agata1722 03.12.2010 11:55
ciekawa nazwa i przepis
mico 23.09.2010 11:01
gusiu - no, jakoś tak wyszło :P
gusia1000 21.09.2010 01:10
ładnie podane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak