Jajka zapiekane w pieczarkowych czapeczkach.

Jajka zapiekane w pieczarkowych czapeczkach.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 szt.
  • jajka

    2 szt.
  • feta

  • sól

    do smaku
  • salami

    2-3 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik, gdzieś tak do 210.
Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy tak, żeby z kapelusików powstały nam jak najgłębsze miseczki. Nóżki siekamy w drobną kosteczkę.
2 jajka roztrzepujemy razem, mieszamy z posiekanymi nóżkami grzybów. Być może będzie ich za dużo – nie musimy wszystkich wrzucać.
Sól, pieprz.
Na blasze rozkładamy papier do pieczenia, na nim układamy pieczarkowe miseczki. Łyżką wlewamy jajka do kapelusików. Kładziemy na nich po kawałku fety, i ozdabiamy 2 paseczkami salami.
Do piekarnika na jakieś 10 min, aż jajka się zetną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

14.09.2011 20:05
super:)

agata1722

31.05.2011 18:28
jeszcze nie robiłam

Sarenka

27.03.2011 08:43
Pomyslowe :)

kochanyptysiu

01.02.2011 17:34
wyglada fantastycznie

agata1722

03.12.2010 11:55
ciekawa nazwa i przepis

mico

23.09.2010 11:01
gusiu - no, jakoś tak wyszło :P

gusia1000

21.09.2010 01:10
ładnie podane.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat