Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z serkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion grzybowy 2 litry
włoszczyzna 1 szt.
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt.
serek topiony 2 szt.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z serkiem

Włoszczyznę ścieramy na tarce, dodajemy do bulionu.Zagotowujemy. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Podsmażamy na patelni. Dokładamy do zupy. Serki topione rozdrabniamy. Gotujemy w zupie do czasu aż się rozpuszczą. Doprawiamy przyprawą w płynie, tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę najlepiej podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.09.2016 19:02
dobra zupka
Bernadeta1 07.09.2016 19:12
smaczna zupka
RenataZ-et 07.09.2016 13:15
smaczne połączenie
Konczi 07.09.2016 13:06
Wygląda bardzo apetycznie, pyszna zupka, świetny pomysł :)
2milutka 07.09.2016 12:51
fajny pomysł na zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak