Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po 25 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej
4 pomidory
2 młode cebule
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
sok z cytryny
sos sojowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz i listki rozmarynu

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami

Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do lekko osolonego wrzątku. Gotować 10 minut, aby pozostała jędrna. W tym czasie cebule i ząbki czosnku obrać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę z czosnkiem i smażyć 3 minuty, aż cebula będzie stanie się lekko szklista. Dodać ugotowaną i osączoną fasolkę. Podgrzać. Warzywa zdjąć z patelni dodać pokrojone w ósemki pomidory. Doprawić ziołami, solą i pieprzem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Posypać rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta18-20 03.11.2010 10:27
mi też:)
gusia1000 20.10.2010 17:46
Bardzo zdrowe, warzywne jedzenie i mi by ono smakowało, a Wam ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak