Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bez drożdży

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
jajko 1 sztuka
jabłka 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bez drożdży

Jabłka opłukałam, obrałam ze skórki i starłam na tarce z dużymi oczkami. Do miski wsypałam mąkę , cukier , cukier waniliowy , proszek do pieczenia , wlałam mleko , wbiłam jajko i wymieszałam mikserem ok 2-3 minut . Masa musi być bez grudek.


Na patelni rozgrzałam olej , kładłam łyżką porcje ciasta na którą kładłam łyżkę startych jabłek i przykryłam łyżką ciasta. Smażyłam racuchy z obu stron na wolnym ogniu aby usmażyły się w środku.

Gotowe racuszki podałam posypane cukrem pudrem.


UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.10.2016 19:28
Jak moje placki z jabłkami.
Patrycja33 09.09.2016 10:12
szybkie I smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak