Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier 125 gram
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy



Białka przelać do miski robota dodać szczyptę soli i ubijać na średnich obrotach.
Po 5 minutach dosypywać stopniowo cukier.
Dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta
blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki.
Suszyć około 40 minut w 130 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 08.09.2016 01:07
Cudowne. Uwielbiam bezy :)
Ola1984 07.09.2016 09:44
Idealnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak