Paszteciki

Paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • mięso

    70 dag
  • cebule

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    50 dag
  • margaryna

    3/4 szt
  • drożdże świeże

    8 dag
  • jajka

    2 szt
  • śmietana

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować , obrane pieczarki i cebulę podsmażyć. Zemleć w maszynce , dodać sól,pieprz.
Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i kroić paszteciki.Odstawić w ciepłe miejsce,aż podwoją swoja objętość. Posmarować białkiem i piec w temp. 180 do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

27.11.2012 23:51
dobre

ZEWA

29.04.2012 19:16
bardzo lubie paszteciki

ZEWA

29.04.2012 19:16
bardzo lubie paszteciki

Juleczka20

15.01.2012 10:25
napewno bardzo smaczne

Mariposas

04.01.2011 15:09
smakowite zdj

pawel007

15.12.2010 21:31
super.

Malinka

30.09.2010 13:46
I tylko barszczyku brakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat