Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dowolne grzyby 500 g
cebula biała 2 szt
fasolka szparagowa zielona 200 g
kasza gryczana 200 g
Bulion grzybowy 200 ml
białe wino 200 ml
masło 82% 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć, odkroić końce i ugotować w osolonej wodzie al dente. Cebule obrać, posiekać w pióra, grzybki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i dusić na wolnym ogniu ok.5 minut. Następnie dodać wino i dusić przez kolejne 3 minuty.
Krok 1 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto
2
Po tym czasie dołożyć resztę składników: surową kaszę, bulion, fasolkę i całość gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Krok 2 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto
3
Pod koniec dodać tymianek, sól i pieprz do smaku. Przełożyć do głębokiego talerza i podawać na ciepło posypane żółtym serem.
Krok 3 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.09.2016 13:05
podoba mi się :)
kasia.s 06.09.2016 12:28
Ślicznie podane :)
Renataj 06.09.2016 11:58
Miało być PYCHOTTO:)
Renataj 06.09.2016 11:57
To nie kaszotto a PYCHTTO:)
Futka 06.09.2016 11:55
Świetna, pożywna i bardzo smakowita propozycja :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak