Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 duża sztuka

oraz

truskawki świeże 1 szklanka
listki mięty

marynata

olej kokosowy 2 łyżki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
listki mięty posiekane 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie truskawkowym

Pierś podzielić na 2 części, naciąć górę w kratkę .

W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, natrzeć pierś ,i pozostawić na 3 godziny.

Pierś upiec na grillu w foli aluminiowej.

Truskawki umyć i przełożyć do garnka, dodać posiekane drobno listki mięty i dusić na małym ogniu około 10-15 minut.

Upieczoną pierś przełożyć na talerz polać sosem truskawkowym.
Podawać na ciepło .

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.09.2016 13:27
brzmi ciekawie
Aleksandra/Olcia 06.09.2016 12:14
wygląda apetycznie jednak wolę filet i truskawki w osobnych daniach
MałaMi89 06.09.2016 10:47
To musiało być pyszne!
Maridka19 06.09.2016 10:13
O truskawek jeszcze nie dodawałam do mięsa. Musi być bardzo smaczne :)
Madzai 06.09.2016 09:02
Coś innego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak