Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1 kg
olej do smażenia 2 łyżki
ząbek czosnku 2 szt

marynata

piwo jasne 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w piwie

Żeberka opłukać, pokroić na kawałki. Składniki marynaty połączyć, wlać do naczynia szklanego. Pokrojone żeberka włożyć do marynaty . Pozostawić na 12 godz. Mięso wyjąć z marynaty posmarować olejem wymieszanym z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec w piekarniku w 180 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 06.09.2016 19:12
Dzięki.)))
wyattearp 05.09.2016 19:08
Mięsko -uwielbiam !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak