Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna-tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany
czosnek 3 ząbki
jajko 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Farsz: 90 dkg
mrożony szpinak 2 op.
Ciasto: 500 ml
piwo jasne 500 ml
twaróg 25 dkg
ser pleśniowy 25 dkg
ser gouda 25 (grubo tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy Eli

Ciasto:
Zmiksować 3 jajka z piwem,doprawić solą,pieprzem,dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Usmażyć 8 naleśników(wielkości tortownicy).

Farsz:
Rozmrożony szpinak odparowaĆ,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,zmiażdżonym czosnkiem i ostudzić.Twaróg rozgnieść widelcem,wymieszać ze szpinakiem,dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać.

W wysmarowanej margaryną tortownicy układać naleśnik,smarować szpinakiem,posypać odrobiną utartego sera żółtego i tak do wyczerpania skladników.Na wierzchu ma być naleśnik posypany żółtym serem.Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 29.07.2011 23:41
mniam
miszelka 01.04.2011 10:17
trochę jak lasagne
oliwkowa
oliwkowa 15.11.2010 10:00
Pyszne
Sarenka 22.09.2010 15:32
Mniam, lubie takie torty.
eli_555 25.08.2010 17:02
Znowu wymieszały się składniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak