Pudding z mannej

Pudding z mannej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 650 ml mleka

  • 300 g cukru

  • 1/2 lyzki startej galki muszkatolowej

  • 35 g rodzynek

  • 35 g orzechow laskowych lub wloskich

  • 200 g masła

  • 225 g kaszy manny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do mleka wsypac cukier i galke muszkatolowa. Gotowac przez minute. Dodac rodzynki, zmniejszyc ogien i gotowac dalej. Orzechy lekko podprazyc, drobno posiekac i odstawic. W innym garnku, na srednim ogniu, roztopic maslo. Wsypac kasze i prazyc przez 10-15 minut, mieszajac lyzka. Kiedy kasza bedzie miala kolor zlotobrazowy, a maslo zacznie sie od niej oddzielac, zmniejszyc ogien i powoli jedna reka wlewac do kaszy slodki plyn, a druga caly czas mieszac. Przez chwile szybko mieszac, by nie powstaly grudki. Wrzucic posiekane orzechy. Przykryc i gotowac na malym ogniu przez 2-3 minuty, az kasza wchlonie caly plyn. Pod koniec zamieszac jeszcze kilka razy szybkim ruchem, aby stala sie pulchna.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

22.10.2010 00:34
Przepis ten warto sobie zapisać.

christopher1

27.08.2010 22:17
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat