Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki w polewie czekoladowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 35 dag
masło 25 dag
jajko 4 szt
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki w polewie czekoladowej

Masło utrzeć do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, mleko dokładnie wymieszać . Na koniec dodać pianę ubitą z białek, połączyć. Wlać do form(babeczki lub specjalnej formy z otworami) i upiec. W temp.180stopni,przez 30-40minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.09.2012 08:47
zjadłabym niejedną:)
Elżbieta17 25.11.2011 09:36
smakowicie wyglądają:)
aacaac 10.10.2011 13:00
fajne
stokrotka 17.07.2011 11:34
super
christopher1 27.08.2010 22:17
Wyglądają bardzo słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak