Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

miód płynny 2 łyżki
piwo jasne 1/2 szklanki
olej roślinny 4-5 łyżek
ząbki czosnku 3-4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1/3 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sos sojowy 2 łyzki

Mięso

karczek 5-6 plastrów

Porada

Radzę przed marynowaniem mięso jednak trochę rozklepać, bo ja tego nie zrobiła i musiałam dłużej grillować... ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 1 - Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla foto
2
Następnie zanurzyć w niej plastry umytego i osuszonego mięsa.Schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla foto
3
Następnie mięso piec na grillu aż będzie miękkie. Od czasu do czasu obracać i polewać pozostałą marynatą.
Krok 3 - Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla foto
4
Można podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Miodowo-piwne mięsko, czyli karczek z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 03.09.2016 09:43
idealne dla panów
Bernadeta1 02.09.2016 16:34
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak