Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z Burakami i Śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w occie 700 g
buraki gotowane 2
ogórki kiszone małe 8
cebulki ze szczypiorkiem 3
śmietana kwaśna 18 % 400 ml
chrzan tarty 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
świeży koperek 3 gałązki

Porada

Będą one idealne po 2 dniach.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z Burakami i Śmietaną

W misce wymieszaj pokrojone w dużą kostke buraki, ogórki oraz cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę (razem z zieloną częścią). Do tego dodaj kwaśną śmietanę, tarty chrzan i wymieszaj. Dobpraw pieprzem, majerankiem, chili i dorzuć i dorzuć posiekany koperek- wszystko wymieszaj. W drugim naczyniu układaj kolejno warstwę sosu, śledzi i tak na przemian. Tak przygotowane śledzie przechowuj w lodówce. Życzę Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak