Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Lwowskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 1 szt.
olej 1 łyżka
ziemniaki ugotowane 5 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
twaróg 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Lwowskie

Wykonanie:
Z mąki, jajka, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką krążki. W między czasie ziemniaki utłuc, dodać drobno posiekane jajka, drobno posiekaną cebulę i twaróg, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Farsz nakładać na przygotowane krążki, zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie około 5-7 minut. Podawać okraszone według uznania lub z kwaśną śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 31.08.2016 22:05
Smaczne pierogi
Beatris 31.08.2016 22:05
Pycha, z chęcią zjadłabym porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak