Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na pasztet

udziec z indyka 760 g
wołowina bez kości 560 g
boczek surowy 500 g
wątróbka drobiowa 250 g
jajko 3 szt
migdały tarte 1 szkl
cebula 2 szt
przyprawa do pasztetu 2,5 łyżki
sól i pieprz
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
jałowiec 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 4

Dodatkowo do formy

Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami

Kroki postępowania

1
Wołowinę, indyka, umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Następnie warzywa obrać, opłukać dodać do mięsa, razem z jałowcem, listkiem laurowym, solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Boczek, wątróbkę i obraną cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Ugotowane mięso i podsmażone składniki, przekręcić trzy razy przez maszynkę,
Krok 1 - Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami foto
2
Dodać jajka, przyprawę do pasztetu i migdały tarte, dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami foto
3
Gdyby masa była za sucha, dodać wywaru. Foremki wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć masę do foremek
Krok 3 - Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami foto
4
Piec w temp 40 minut w 180 stop.

Smacznego !
Z tej porcji wyszło mi 3 keksówki.
Krok 4 - Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 01.09.2016 10:49
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak