Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gruszki w syropie

twardych gruszek 2 kg
wody 2 l
cukru 80 dag

Dodatkowo

Goździki całe Prymat
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne , pokroić na cząstki. Następnie włożyć gruszki do wody z kwaskiem cytrynowym, aby nie ściemniały.
Słoiki wyparzyć, układać owoce do słoików, wkładać po dwa gożdziki do każdego słoika. Zagotować wodę z cukrem. Zalać gorącym syropem gruszki, zakręcić słoiki, pasteryzować ok. 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.09.2016 14:41
Robię, ale bez goździka, bo ciemnieje w jego okolicy wszystko.
Stenka 01.09.2016 16:17
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak