Sos warzywny z mięsem gulaszowym

Sos warzywny z mięsem gulaszowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowego mięsa gulaszowego

    70 dag
  • marchewki

    2
  • papryka czerwona

    1
  • papryki żółte

    2
  • białe cebule

    2
  • por

    mały
  • kukurydzy

    10 dag
  • pomidory malinowe

    3
  • olej sezamowy

    do smażenia
  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju sezamowym. Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do cebuli. Następnie dodać obraną i startą na dużych oczkach tarki marchew, pomidory obrane ze skóry i pokrojone w ćwiartki oraz posiekany por. Podsmażać całość około 15 minut.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokrojone w kostkę wymieszać z solą, mielonym czarnym pieprzem i mielona papryką. Odstawić na godzinę. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania miękkości.

Do garnka przełożyć mięso oraz warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

05.02.2012 21:45
świetny ten sos

wedith1

01.01.2011 12:24
Pychotka!

kasiurek

15.10.2010 09:45
wygląda bardzo smacznie

cichor

26.08.2010 08:08
ależ to apetycznie wygląda :)

Nina7

25.08.2010 20:33
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat