Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywny z mięsem gulaszowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowego mięsa gulaszowego 70 dag
marchewki 2
papryka czerwona 1
papryki żółte 2
białe cebule 2
por mały
kukurydzy 10 dag
pomidory malinowe 3
olej sezamowy do smażenia
koncentratu pomidorowego 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny z mięsem gulaszowym

Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju sezamowym. Paprykę umyć, pokroić w paski i dodać do cebuli. Następnie dodać obraną i startą na dużych oczkach tarki marchew, pomidory obrane ze skóry i pokrojone w ćwiartki oraz posiekany por. Podsmażać całość około 15 minut.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokrojone w kostkę wymieszać z solą, mielonym czarnym pieprzem i mielona papryką. Odstawić na godzinę. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania miękkości.

Do garnka przełożyć mięso oraz warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 05.02.2012 21:45
świetny ten sos
wedith1 01.01.2011 12:24
Pychotka!
kasiurek 15.10.2010 09:45
wygląda bardzo smacznie
cichor 26.08.2010 08:08
ależ to apetycznie wygląda :)
Nina7 25.08.2010 20:33
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak