Ajerkoniak rodzinny

Ajerkoniak rodzinny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka jaj

    6 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko 3,2%

    1/2 litra
  • spirytus

    1/4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka jaj utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, następnie dodać przegotowane ostudzone mleko i dalej ubijać. Po schłodzeniu lać cienkim strumieniem spirytus ciągle ubijając. Trzymać w lodówce. Chłodne smakuje wyśmienicie.

Dodatkowe informacje: Na 1/2 litra spirytusu dajemy 10 żółtek, 1 litr mleka i 2 szklanki cukru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

09.07.2013 11:01
lubię go bardzo

novita26

25.01.2011 08:46
super

iwona332

20.12.2010 11:01
super

christopher1

27.08.2010 22:21
Całą rodzinką można spożywać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat