Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak rodzinny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 6 sztuk
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 3,2% 1/2 litra
spirytus 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak rodzinny

Żółtka jaj utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, następnie dodać przegotowane ostudzone mleko i dalej ubijać. Po schłodzeniu lać cienkim strumieniem spirytus ciągle ubijając. Trzymać w lodówce. Chłodne smakuje wyśmienicie.

Dodatkowe informacje: Na 1/2 litra spirytusu dajemy 10 żółtek, 1 litr mleka i 2 szklanki cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.07.2013 11:01
lubię go bardzo
novita26 25.01.2011 08:46
super
iwona332 20.12.2010 11:01
super
christopher1 27.08.2010 22:21
Całą rodzinką można spożywać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak