Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z arbuza na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 500 gram
wino czerwone 1 szklanka słodkie
woda 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 14 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z arbuza na winie

Kroki postępowania

1
Arbuza pokroić w plastry, odkroić skórkę, odrzucić pestki i odważyć potrzebną ilość.
Krok 1 - Galaretka z arbuza na winie foto
2
Żelatynę namoczyć w przegotowanej wodzie.
Krok 2 - Galaretka z arbuza na winie foto
3
Plastry arbuza pokroić w kostkę, włożyć do kielicha blendera i zmiksować na gładko.
Krok 3 - Galaretka z arbuza na winie foto
4
Wino wlać do garnka i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4 - Galaretka z arbuza na winie foto
5
Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.
Krok 5 - Galaretka z arbuza na winie foto
6
Dodać zmiksowanego arbuza i wymieszać.
Krok 6 - Galaretka z arbuza na winie foto
7
Rozlać do pucharków i schłodzić.
Krok 7 - Galaretka z arbuza na winie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak