Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kulki mozzarelli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella małe kulki 1 opaowanie
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
suszone pomidory 1 łyżki z chili
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Porada

Małe , delikatne w smaku , serowe kuleczki smażone w panierce. Idealne na przekąskę , dodatek do sałat , frytek czy pieczonych ziemniaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kulki mozzarelli

Kroki postępowania

1
Mozzarellę odsączyć z zalewy.
Jajko roztrzepać z mlekiem oraz suszonymi pomidorami z chili , zanurzyć w mieszance kulki mozzarelli.
Krok 1 -   Panierowane kulki mozzarelli foto
2
Każdą kuleczkę dokładnie obtaczać w bułce tartej ( najlepiej przy pomocy szczypiec)
Krok 2 -   Panierowane kulki mozzarelli foto
3
Smażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu po 30 sekund z każdej strony.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 3 -   Panierowane kulki mozzarelli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 06.09.2016 21:13
ciekawa przekąska
Ewa Wojtaszko 05.09.2016 13:31
przekąska na imprezę świetna
SzczyptaChili 03.09.2016 22:21
Dziękuję :)
Ola1984 31.08.2016 11:54
Fajny patent na smaczną przekąskę :)
ilka01 31.08.2016 09:45
smakowite :)
bertpvd 30.08.2016 22:18
super pomysł !
basiazet 30.08.2016 21:47
super przepis
MAR3STA 30.08.2016 21:23
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak