Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet serowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 25 dag
cukier 5 łyżek
jaja 2 sztuki
skórka starta z cytryny 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
wanilia 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet serowy

Ser biały przepuścić przez maszynkę, następnie zmiksować z żółtkami, połową cukru, roztartą wanilią. Białka ubić ze szczyptą soli i pozostałym cukrem na sztywną pianę, połączyć z masą serową i startą skórką z cytryny. Formę do sufletów wysmarować masłem, przełożyć do niej masę i zapiekać w piekarniku przez około 20- 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.10.2013 17:46
wyśmienity smak
Barbara55 12.12.2011 16:07
super fajny
Iwusia 31.12.2010 20:56
wyśmienity :)
buksiak12 22.08.2010 18:23
super przepis
Dorota71 22.08.2010 18:01
zapewne pychotka
Emilia22 22.08.2010 17:42
pewnie niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak