Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaki Świata: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz pokrojony w kostkę 300 g
ser feta pokrojony w kostkę 100 g
czarne oliwki
kilka listków mięty
pestki słonecznika
krem balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Smaki Świata: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami

Do miski wsypać arbuza, fetę, oliwki, posiekaną miętę. Pestki słonecznika podprażyć na chrupko na patelni i wystudzić, dodać do sałatki. Całość polać kremem balsamicznym i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Sałatkę udekorować listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 18.03.2018 18:05
Bardzo lubię dodatek owoców w sałatkach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak